Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT Limited Edition

V urarski branži, kjer v mnogih državah ure za svoje dosežke vsako leto prejemajo številne nagrade, obstaja tudi nagrada, ki je po svoji imenitnosti daleč nad vsemi drugimi. Tekmovanje, na katerem podeljujejo to nagrado se imenuje Grand Prix d'Horlogerie de Genève, ustanovljeno pa je bilo leta 2001 in je praktično takoj postalo nekakšen „Oskar“ urarske industrije. Podeljevanje nagrad je koledarsko trdno zasidrano, prav tako kot znameniti Baselworld in velja za enega ključnih datumov v „urarskem koledarju“.

31. Oktobra 2014 je podelitev nagrad Grand Prix d'Horlogerie de Genève potekala v Grand Theatre de Genève. V celoti je bilo podeljeno sedemnajst nagrad v kategorijah kot so tourbillon, kronograf, nakitna ura...Kategorija Petite Aiguille je bila odprta za vse ure, katerih cena ne presega 8.000 CHF in je, kot ponavadi, pritegnila največ pozornosti. V tej kategoriji je žirija 25 urarskih strokovnjakov za absolutnega zmagovalca razglasila uro Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT Limited Edition. Pri Seiku so globoko počaščeni, da so prejeli to veliko nagrado. Več kot pol stoletja velja Grand Seiko za najodličnejšo Seiko uro in ta prestižna prejeta nagrada je največji možni poklon njihovi preteklosti in sedanjosti, ter vsem pri Seiku, ki s svojim znanjem, predanostjo in talentom ustvarjajo zgodbo z imenom Grand Seiko.

Zmagovalka kategorije Petite Aiguille, Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT Limited Edition, je bila prvič predstavljena na sejmu Baselworld 2014. Tako v zmogljivosti, tehničnih karakteristikah, kot tudi v videzu, predstavlja najboljše iz opusa Seikovih mehanskih mojstrovin. Kaliber SBGJ005 ima visoko natančnost in sicer od -3 do +5 sekunde na dan in rezervo navitja zajetnih 55 ur, z dodatno komplikacijo GMT pa predstavlja popolno uro za ljudi, ki veliko potujejo.

Predsednik Seiko Watch Corporation, gospod Sinji Hattori se je za nagrado zahvalil z besedami: Zelo sem hvaležen GPHG in njegovi strokovni komisiji za podelitev te prestižne lovorike, ki jo je prejel Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT Limited Edition. Že 50 let si naša Grand Seiko ekipa neutrudno prizadeva ustvarjati najboljšo uro in ta nagrada bo služila kot vzpodbudo za nove dosežke v prihodnosti.

  • Nov 11, 2014
  • Category: Seiko
  • Comments: 0