Pred uporabo strani www.stentime.si pazljivo preberite pogoje poslovanja in uporabe. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine STEN TIME so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

S spletnim mestom www.stentime.si upravlja podjetje STEN d.o.o., Zaloška 165, 1000 Ljubljana, ID za DDV: SI47122552 (podjetje je zavezanec za DDV), matična št.: 5459320000, poslovni račun odprt pri DBS d.d.: IBAN: SI56 1910 0001 0020 930, vpisan v sodni in poslovni register 06.02.1991, vložna številka 11084700, osnovni kapital 41.730,00 Eur (v nadaljevanju "ponudnik"). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega mesta www.stentime.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Podjetje nima izbranega izvajalca IPRS kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov v skladu z določili Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, na kar želimo kupce posebej opozoriti.

Ponudnik ni preveril vseh spletnih strani, ki so povezane s spletnim mestom www.stentime.si, zato ni odgovoren za vsebino katerekoli zunanje ali druge strani, ki je na kakršenkoli način z njo povezana.

Ponudnik ima pravico spremeniti pogoje uporabe s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Varstvo osebnih podatkov in varnost spletnega poslovanja

Ponudnik se obvezuje, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta www.stentime.si  v celoti hranjeni, varovani in obdelovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Veljavnost ponudbe

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Navedene cene veljajo le za nakupe na spletnem mestu www.stentime.si in se lahko razlikujejo od cen v trgovini. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).
Ponudba blaga, ki je objavljena na www.stentime.si velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog. Predstavitvene slike objavljenih artiklov so lahko zaradi velike količine podatkov tudi simbolične in ne odražajo vedno v popolnosti dejanskega artikla. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.
V kolikor naročenega izdelka ni več na zalogi in ne bo več dobavljiv, si pridržujemo pravico do preklica naročila. V primeru, da je naročilo bilo že plačano, bomo celoten znesek vrnili.

Dobavni rok

Rok dobave za izdelke, ki so na zalogi je običajno 1 - 5 dni. V kolikor bo rok dobave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v 72 urah. Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in traja lahko tudi mesec dni ali izjemoma celo več. Priporočamo, da nas za izdelke, ki niso na zalogi kontaktirate na info@sten.si in z veseljem vam bomo sporočili, kdaj bodo želeni izdelki na voljo.

Garancija

Garancijo za izdelke in reklamacijo izdelkov ponudnik zagotavlja skladno z veljavno zakonodajo Republike Slovenije. Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je lahko navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira prodajalca, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Proizvajalec je v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom ponudnika.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri ponudniku, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

Podjetje za blago, ki ga prodaje ne daje prostovoljne garancije, potrošnikom pa nudi po poteku garancije servisne storitve v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Pritožbeni postopek

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil, če je ponudnik poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Ob prijavi reklamacije se izpolni reklamacijski zapisnik.

Na reklamacijskem zapisniku se zapišejo kupčeve ugotovitve in zahtevano izbirno pravico glede rešitve reklamacije. Kupec ima pravico do izbire rešitve, njegova zahteva (zamenjava blaga, dobropis ali vračilo denarja) se zabeleži na reklamacijskem zapisniku. Reklamacijski zapisnik se izpolni v dveh izvodih, en izvod se posreduje kupcu.

Kupec lahko prijavi reklamacijo:

  • pokliče v podjetje na telefonsko številko 01 5461200, kjer se izpolni reklamacijski zapisnik.

Vsako pritožbo in reklamacijo bo ponudnik obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko sporočite na e-naslov shop@sten.si in/ali telefon 01 5461200.

Stvarna napaka

Napaka je stvarna:

  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka za normalno rabo se preverja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli ponudnikovih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal ponudnik ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na samem izdelku.

Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku ter ponudniku omogočiti pregled izdelka.

Kupec, ki je ponudnik pravilno obvestil o stvarni napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati:

  • ali odpravo napake na izdelku;
  • ali vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako
  • ali vračilo plačanega zneska.

Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Obrazec za uveljavljanje stvarne napake si lahko prenesete iz spletne strani https://www.stentime.si/account/return/add

Vračilo blaga

Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec si lahko s spletne strani prenese elektronski obrazec za odstop od pogodbe ali pošlje katerokoli nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe, na spletni strani https://www.stentime.si/account/return/add

V tem primeru ponudnik nemudoma pošlje kupcu po elektronski pošti potrdilo o prejemu takšnega odstopnega obrazca na trajnem nosilcu podatkov.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe (nakupa).

Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Vračilo vplačil bo izvedeno nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Izdelka potrošnik ne more in ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe ampak sme opraviti ogled in preizkus prejetega izdelka zgolj v obsegu kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno preizkušanje, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo izdelka, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Izdelek, ki je predmet vračila, mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.